Ramón Soer, Deventer Ziekenhuis

Ramón (1969) is sinds 1989 werkzaam in het Deventer Ziekenhuis. Na het afronden van de A- opleiding en de BBIC opleiding is hij uiteindelijk op de IC gaan werken. Daar ontstond de interesse voor Cardiologie en zo kwam hij op de CCU terecht. Op de CCU/EHH is hij sinds 2002 leidinggevende.

Ramón spreekt:
“In Deventer was er destijds – zoals in veel ziekenhuizen – weinig structuur rond het bed bij een reanimatie .Wij zijn een opleidingsziekenhuis, dus aan mensen geen gebrek. Hierdoor hadden we vaak vele kapiteins op een redelijk stuurloos schip. Deze stuurmansfunctie stopte vaak op keuzemomenten: gaan we door of stoppen we? Het was dus tijd voor een reanimatiewerkgroep! “

Omdat Ramón de cursus tot ALS-instructeur had gevolgd en leiding gaf over de CCU, kwam hij in de werkgroep terecht. De werkgroep kreeg meer structuur en inmiddels heeft Ramón in Deventer de titel van reanimatiecoördinator gekregen. Ramón plant zijn dagen zelf en kan zo een mooie verdeling maken tussen operationeel manager CCU/EHH en reanimatiecoördinator/communicatietrainer.