Mark Schelvis, Spaarne Gasthuis Haarlem (Linnaeusinstituut)

Mark werkt voor het Linnaeusinstituut in het Spaarne Gasthuis als reanimatiecoördinator en coördinator bedrijfsveiligheidopleidingen. In 1998 is hij als een van de eerste BLS-AED instructeurs begonnen binnen het Arrest-onderzoek (AmsteRdam REsuscitation STudy).

Op reanimatiegebied heeft Mark de volgende competenties:
*BLS-AED-PBLS docent-instructeur
*ALS instructeur

Mark spreekt:

“Ik ben van mening dat een goed geolied reanimatieconcept en- team het verschil maakt tussen leven en dood. Hierdoor ben ik – net als de andere bestuursleden – erg gedreven in het reanimatieonderwijs. Ik hoop dat iedere reanimatiecoördinator, of elke fanatiekeling die het wil worden, vanuit de NVCR de juiste tools krijgt. Om zo binnen zijn ziekenhuis de functie zo goed mogelijk uit te voeren. Want de tijd dat we allemaal zelf het wiel gaan uitvinden, moeten we snel achter ons laten”.

Door zijn vroege kennismaking met de AED, heeft Mark het Spaarne Gasthuis Heart Safe kunnen maken. Dit betekent dat zij binnen een minuut loopafstand een AED voor handen hebben. Ook heeft hij op het eerste NVCR symposium gesproken over het AED-concept binnen ziekenhuizen. Dit concept reduceert de kosten van AED-gebruik en laat de kwaliteit stijgen.